Малеби с кленов сироп
Malebi sa javorovim sirupomMalabi with Maple Syrup
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Малеби»Малеби с кленов сироп

Малеби с кленов сироп

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4241k2
Малеби с кленов сироп
Снимка: Анонимен
1 / 6
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Винаги е време за десерт, щом десертът е малеби с кленов сироп"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 150 милилитра прясно мляко разтваряме оризовото брашно и царевичния грис.

Останалото мляко със захарта се поставят в съд върху котлона.

След като се разтопи захарта и млякото заври, се добавя при непрекъснато бъркане сместа от млякото, брашното и гриса.

Вари се, докато се сгъсти сместа. Добавя се ванилията.

Готовото малеби изстива и се оставя в хладилника поне за 1 час.

При сервиране се добавя по 2-3 супени лъжици от кленовия сироп.

Малебито с кленов сироп е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: