Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Пълнозърнести Сухари

Пълнозърнести Сухари

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнозърнести Сухари
Снимка: Yordanka Kovacheva
8 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
6
"Ако знаете само колко са вкусни, щяхте да сте вече в кухнята и да ги приготвяте"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 320 г пълнозърнесто
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 160 мл
  • лимонов сок - 4 с.л. прясно изцеден
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 60 мл
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете брашното, бакпулвера и солта.

Налейте водата, зехтина и лимоновия сок и забъркайте с лъжица тесто, подобно на кексово, но малко по-гъсто.

Разпределете равномерно на тънък пласт върху хартия за печене или алуминиево фолио. Заравнете с мокра лъжица и поръсете със черен сусам.

Поставете в загрята на 175 градуса фурна за около 25-30 минути или докато видите, че краищата започват да покафеняват /потъмняват. Може да оставите няколко минутки на изключена фурна.

Щом извадите от фурната, оставете да поизстине леко, но не напълно и нарежете на квадрати или правоъгълници, както ви харесва.

Ако се опитате да режете, когато изстине напълно, има вероятност соленките да се начупят, защото ще се втвърдят.

Стават много вкусни, хрупкави и в същото време със сипкава, ронлива текстура.

Един здравословен вариант за сухари за хрупкане по всяко време.

Пълнозърнестите Сухари са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: