Бабини виненки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3692k67k
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции15
"Дълго време издирвахме оригиналната рецепта за Виненки, която ще ни върне обратно в детството. Ето, че я намерихме и сега я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • мазнина - 1 ч.ч. олио или мас
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме за твърдо тесто
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • локум - за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти, като добавите толкова брашно, че да получите гладко и твърдо тесто. Оставете го да почине за 10-15 минути.

Разточете тестото на кора с дебелина около 2-3 мм и изрежете триъгълници с височина на около 10 см и основа 5 см. По желание може да изрежете кръгчета или обикновени квадрати или правоъгълници - формата е по ваш вкус.

Във вътрешността на всяка сладка сложете по парченце локум, а по желание и малко орехи. Завивайте виненките, подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в умерено загрята фурна до порозовяване.

Бабините виненки поръсете обилно с пудра захар така че да се покрият отвсякъде с дебел слой пудра захар.

Получават се разкошни сладки за вашите близки и гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 33
4 5
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка: