Импровизирани вкусни меденки
Improvizovani ukusni medenjaci
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Импровизирани вкусни меденки

Импровизирани вкусни меденки

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614442503452
Импровизирани вкусни меденки
Снимка: Vannq88
1 / 5
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Когато импровизацията ти се увенчае с успех, всички говорят за меденките ти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава /по-дълбока/ изсипваме захарта и яйцата и с вилица бъркаме до хомогенност. Прибавяме олиото, ванилията и меда и отново разбъркваме добре.

Отделно гасим содата в киселото мляко и прибавяме и нея. Отново разбиваме добре с вилицата. Прибавяме и брашното чаша след чаша.

Омесваме вече с ръце до получаването на меко и нелепнещо тесто като пластелин - честно казано, не знам точно колко брашно, тъй като го сложих на око. Затова е важно да се слага по малко, за да стане точната консистенция.

Когато е готово, го оставяме в хладилник за около 1 час. Когато е готово, разточваме кора и с формичка изрязваме нашите сладки. Би трябвало тестото да не лепне, поради това че е охладено.

Аз направих първата тава с меденките и го прибрах отново в хладилник до опичането им. Така се работи много лесно с тестото.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до побеляване.

По желание може да ги слепим с мармалад!

От тази доза ми излязоха 3 тави.

Импровизираните вкусни меденки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: