Питомен Заек с Картофки на Фурна
Pitomi zec sa krompirom iz rerneКролик с картофелем в духовке
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Питомен Заек с Картофки на Фурна

Питомен Заек с Картофки на Фурна

26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Заешко с картофи откога ни се хапваше - за радост имаме страхотна рецепта, която ще оползотворим веднага"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (около 1.5 г)
  • картофи - 1.5 г
  • целина - 2 стръка с листата
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. или мас за натриване на месото
  • червен пипер - 1 ч.л. за натриване на месото
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се почиства и измива, след което се подсушава добре. Реже се на порции и се натрива със сол, масло, червен пипер.

Картофите се белят и измиват (ако са дребни и млади, се оставят цели, но ако са големи - се режат на шест или осем парчета.

Целината се почиства, ако има жилки, и се нарязват на дребно, а листата се оставят за поръсване отгоре.

Лукът се задушава в олиото, без да се пържи много, смесва се с нарязаната целина, дафинов лист, скилидките чесън нарязани и картофки и всичко се слага в тавичката.

Заешкото се подрежда върху тях и се залива с бульона и се покрива с фолио, ако пък има капак за тавата - още по-добре.

Заекът се пече 40 минути с капак и 20 без, за да се зачерви.

Фурната е сгорещена на 200°C, после се намалява.

Питомният Заек с Картофки на Фурна е много вкусен, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: