gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с балсамов оцет

Леща с балсамов оцет

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5703k1k1k8
Леща с балсамов оцет
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне3 мин.
Готвене20 мин.
Общо23 мин.
Порции4
"Леща, каквато не сте опитвали досега - истинско чудо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва.

Лукът, морковът и чесънът (ако се ползва скилидка) се режат на дребно.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци около 5 минути.

Добавя се измитата леща с 2 чаши и половина вода.

Когато водата заври, се прибавя кубчето бульон и се намаля котлонът. Готви се, докато почти всичката вода се поеме и лещата е омекнала.

Добавя се балсамовият оцет, разбърква се и се готви още, докато и той се поеме.

Най-накрая се овкусява със сол.

Сервира се със сварен ориз и поръсено с пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: