Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с балсамов оцет

Леща с балсамов оцет

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Леща с балсамов оцет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Леща, каквато не сте опитвали досега - истинско чудо"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка или чесън на прах
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва.

Лукът, морковът и чесънът (ако се ползва скилидка) се режат на дребно.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци около 5 минути.

Добавя се измитата леща с 2 чаши и половина вода.

Когато водата заври, се прибавя кубчето бульон и се намаля котлонът. Готви се, докато почти всичката вода се поеме и лещата е омекнала.

Добавя се балсамовият оцет, разбърква се и се готви още, докато и той се поеме.

Най-накрая се овкусява със сол.

Сервира се със сварен ориз и поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: