Задушена пъстърва по градинарски

15/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13442
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се вари 5-6 минути, оттегля се и в него се редят и престояват рибите, които са предварително овкусени със сол и черен пипер. След 10 - 15 минути се вадят внимателно и се обезкостяват.

Патладжанът се реже на по дебели кръгчета, осолява се и се оставя да се отцеди горчивия сок. Поръсва се с малко олио и се пече на сух грил тиган по около 3-4 минути от всяка страна.

В същия тиган се пекат дебели филийки от тиквичката, поръсена с олио. Изпечените и охладени тиквички и патладжани се режат на жулиен.

Доматен сос:
Всички продукти за соса се пасират. Добре е сосът да се прецеди, за да стане фин. Обезкостената риба се поднася гарнирана със зеленчуците и полята със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар