Лесни Безглутенови Питки
Jednostavne lepinje bez glutena
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Лесни Безглутенови Питки

Лесни Безглутенови Питки

Лесни Безглутенови Питки1 / 4
17/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Вкусни безглутенови питки, които може да си вземете за из път"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г от смлян ориз, елда, киноа, но може да е всякакво брашно -
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л. равна
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното в купа. Отгоре слагаме в каквато и да е последователност продуктите.

Съобразяваме се само и единствено, че върху киселото мляко трябва да е содата.

Всичко това разбъркваме с вилица.

Изсипваме върху хартия за печене и размазваме с лъжица.

Печем малките питки на горен и долен реотан с вентилатор, на 150 градуса, за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: