Ягодова тарта

17/05/2018
"Ефектен и много свеж десерт, който се приготвя за нула време "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 400 г обикновени
  • масло - 170 г
  • ягоди - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • ягодово желе
  • желатин - 1 пакет
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на прах. Прибавете размекнатото масло и омесете тесто. Покрийте къдрава форма за тарта със стреч фолио. Сложете тестото и оформете тартата.

Оставете в хладилник за около 30 минути, за да се стегне.

С помощта на чиния обърнете тартата и отстранете внимателно фолиото.

Разбийте сметаната с пудрата захар. Изсипете върху бисквитената тарта и разстелете равномерно.

Върху сметаната намажете с ягодовото желе.

Отгоре наредете парчета ягоди и полейте с желатин, предварително разтворен в студена вода, след което леко затоплен на водна баня.

Гарнирайте с листенце мента.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар