Пилешки пържоли с меден вкус на жар
Pileće šnicle sa medenim ukusom na žaru
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с меден вкус на жар

Пилешки пържоли с меден вкус на жар

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Пилешки пържоли с меден вкус на жар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пържоли, жар, терияки - романтика в чиния"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. (може и от домашно пиле)
  • универсална подправка - 1 с.л (Вълшебен вкус на Маги)
  • сос терияки - 2 с.л
  • соев сос - 3 с.л. тъмен
  • мед - 2 ч.л
  • олио
  • картофи - 5 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата обезкостете с остър нож, ако не обичате кожа, може да я отстраните.

В тенджера сипете гранулираната подправка, сосовете, меда и 3 с.лъжици топла вода.

Хубаво разбъркайте да се разтопи подправката и меда и сложете пържолите. За тези, които обичат по-сладък вкус, може да прибавите повече мед.

Омесете ги добре, напръскайте с малко олио и оставете да се мариноват.

Пригответе си барбекюто или скарата (на жар вкуса е уникален).

Изпечете пържолите и гарнирайте с варени картофи и пресен лук.

Пилешките пържоли с меден вкус на жар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: