Баница с домашно масло
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с домашно масло

Баница с домашно масло

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8847k3k2k1
Баница с домашно масло
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Наистина царицата на баниците - най-вкусната баница с домашно масло"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сиренето настъргвам на едро ренде. Сусамовите семена запичаме за минута в нагорещен тефлонов тиган.

Смесваме ги със сиренето. Маслото разтопявам на водна баня. Тъй като то е домашно приготвено, го съхранявам в малки кутийки във фризера.

Вкусът и аромата на изпечената баница с него е божествен. С четка намазвам дъното на тавата с растителната мазнина. Първо подреждаме две кори на дъното на тавата.

Поръсваме ги с по 2-3 с.л. от сиренето. Следва един брой кора, намазана с масло, сирене и пак кора с масло. В последователен ред завършваме реденето на печивото, докато корите свършат.

Баницата става въздушна и пухкава, защото между всяка кора слагаме плънка и масло. Нарязваме я на квадрати. Приготвяме заливката ѝ, преди да я поставим в загрятата фурна. За целта разбиваме яйцата с пасатор и към тях прибавяме газираната вода.

Заливаме корите внимателно, като изчакваме те да попият равномерно от течността. Прокарвам острието на нож между стените на тавата и корите, ако те са залепнали.

Печем в умерена фурна на 180 градуса, покрита с фолио. 10 минути, преди да я извадим махаме фолиото, за да хване златиста коричка.

След печенето ѝ веднага я обръщаме върху две купи, за да остане пухкава и сочна. След като олъхне обръщаме тавата и я нарязваме. Апетитно ухаеща на масълце, я поднасяме топла, с кисело млекце.

Баницата с домашно масло е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: