Пилешко с гъби и кашкавал в сахан

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39316621581
19/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 212
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се нарязват на парчета.

Гъбите, измити и отцедени от водата, нарязваме на дебели филийки.

В тиган с незалепващо покритие разтопяваме кравето масло и запържваме пилешките късчета, гъбите, нарязания на тънки полумесеци праз. Прибавяме бялото вино и накълцаниячесън. Овкусяваме с чубрица, черен пипер и сол.

Когато месото е готово, добавяме концентриран доматен сос. Оставете да поври около 3-4 мин.

Разпределете гозбата в 2-3 саханчета (по-малки), или в един голям (двоен). Може да използвате и други подходящи съдчета - керемида, гювече, гондола или други подходящи за печене.

Поръсете с настърган кашкавал и запечете във предварително загрята фурна за около 10 мин. Сервирайте ястието топло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар