gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Класическа телешка курбан чорба

Класическа телешка курбан чорба

Класическа телешка курбан чорба1 / 2
20/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява на големи парчета, изважда се да се охлади. Нарязва се на дребни парчета и се доварява. Дробът се прибавя 30 минути преди месото напълно да е готово, както и оризът.

Докато се вари месото и всичко останало, се прави запръжка от лука, брашно и домати, нарязани на ситно, и сол, добавяме от бульона и бъркаме, за да разредим запръжката и връщаме в бульона. Оставя се да поври 5 минути и добавяме на тънка струя яйцата, разбити преди това.

След като се пресекат яйцата, чорбата се отстанява от огъня и се поръсва с наситнените магданоз и джоджен и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: