Кавърма по селски с пържоли от бут
Kavarma na seoski način sa pilećim batacima
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма по селски с пържоли от бут

Кавърма по селски с пържоли от бут

Кавърма по селски с пържоли от бут
Снимка: Габриела Иванова
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кавърма, която ще ви накара да си сипете допълнително, че и да потретите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г овкусени
  • зелен лук - 2 връзки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 бр. червени и 2 бр. зелени (печени)
  • домати - консерва
  • кашкавал
  • соев сос
  • мед
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • вино - сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, морковите на жулиени и чесъна на дребно, поставете ги в дълбока тенжра и ги запържете с малко олио. Прибавете към тях 2 с.л мед и соев сос.

Нарежете овкусените пилешки бутчета и ги прибавете към зеленчуците, заедно с 1 ч.ч сладко вино.

Оставете да поврят около 15 минути.

При полуготовност на кавърмата добавете пипера и доматите. Оставете още 6-7 минути на котлона.

Овкусете кавърмата с къри и черен пипер.

По желание прибавете и кашкавал, нарязан на дребни кубчета.

Кавърмата по селски с пържоли от бут е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: