Млечна супа топчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Млечна супа топчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Класиката си е класика, но на нас ни харесва повече този вариант - млечна супа топчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Подгответе си каймата, като накиснете филията хляб в прясното мляко докато се напои хубаво.

Изстискайте я, сложете при смляното месо заедно с всички подправки и омесете добре. Оставете в хладилник.

Лука, единия стрък целина и единия морков смелете на кашичка в блендер. Сложете ги да се запържат на тих огън, а през това време си нарежете на ситни кубчета другия морков и целина.

Прибавете и тях заедно с доматите и запържете за 2-3 минутки, усилвайки малко огъня и слагайки сол на вкус.

Налейте 1 л. -1.2 л. вода и оставете да заври и покъкри малко, като през това време си оформете малки топчета от каймата и ги пуснете в супата. Гответе около 30 минути или до намаляване нивото на течността наполовина.

Ако ще добавяте ориз, то направете го на 15- тата минута от варенето, в случай че добавяте фиде - сложете го накрая - на 25-тата минута.

Разбийте двата вида мляко с малко сол и лимоновия сок, налейте и още водичка за разреждане или до гъстота, желана от вас, и сипете млечната застройка към супата, след което отстранете от огъня, за да не заври и млякото да се пресече.

Накрая подправете супата топчета със сушен магданоз или друга подправка по ваш вкус.

Аз не ползвам силни такива за това ястие, защото няма нужда, става си много ароматно и без допълнителни аромати, които само биха го натоварили излишно.

Сервирайте млечната супа топчета гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: