Рибена чорба от Сулка
Riblja čorba od smuđa

Рибена чорба от Сулка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7847k2k5k8
Рибена чорба от Сулка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматна и вкусна рибена чорба, която с удоволствие ще приготвите и ще хапнете"

Необходими Продукти

  • сулка - 700 г, само филето
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • девесил
  • триге - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, целината и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се да варят в тенджера с подсолена вода.

Прибавят се около два супени лъжици олио и щом като заврят се слага нарязаното на средно големи парчета филе от сулка (смадок). След около 15 минути се прибавят нарязаните картофи и измитият ориз.

След като омекнат зеленчуците се слага рендосаният или нарязан на дребно домат и подправките - мащерка и девесил.

Чорбата се оставя да къкри още около петнайсет минути, след това се поръсва с черен пипер на вкус.

Рибената чорба се подкиселява с триге. Тригето всъщност е котленият камък във винените бъчви и има кисел вкус.

Рибената чорба от Сулка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: