Шкембе с кисело мляко

Шкембе с кисело мляко

MichelleMichelle
Новак
12151214
Шкембе с кисело мляко1 / 6
19/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Нека се съберем поне 1000 фена на шкембе чорбата - дайте своя глас за любимата супа"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 600 г
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • червен пипер - 2 ч. л.
  • сол - на вкус
  • олио - 120 мл
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се измива и се слага в тенджера със студена вода да ври на силен огън около час – час и половина (до готовност).

След като се свари, шкембето се изважда от тенджерата и се нарязва на малки хапки (парчета) и се връща отново в тенджерата да си ври на по-слаб огън.

В отделен съд се разбиват жълтъците и киселото мляко, след което бавно се прибавя към бульона с шкембето. Слага се и солта и ври още около 10-ина минути.

В тиган през това време се запържва олиото с червения пипер и се добавя към готовото шкембе. Ястието се поднася със съд, в който сте пресовали (счукали) чесън и оцет.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 13
4 13
3 8
2 13
1 0
Дай твоята оценка: