Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета на фурна с лук и пресен чесън

Пилешки дробчета на фурна с лук и пресен чесън

Пилешки дробчета на фурна с лук и пресен чесън
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Перфектните пилешки дробчета с лук ги намерихме, ей сега да се намери отнякъде една изпотена бира и всичко ще е просто перфектно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • лук - 2 бр. глави
  • пресен чесън - 3 пера
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • брашно - за овалване
  • зеленчукова пикантина - 1 с.л.
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките дробчета.

В тава поставяме олио и прибавяме нарязания на полумесеци лук и на ситно перата от чесъна.

В купичка поставяме брашното и пикантината, като разбъркваме добре.

Овалваме пилешките дробчета и подреждаме върху лука и чесъна.

Отгоре посипваме със зехтина, соевия сос и сипваме 1/2 ч.ч вода.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

При поднасяне на пилешки дробчета с лук поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Ако обичаш дробчета, опитай и тези дробчета на фурна или тези панирани пилешки дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
обичам пилешки дробчета с лук приготвени по този начин. Вече няколко пъти правя рецептата и е топ
28.10.2024 20:58
Анонимен
Анонимен
А защо пропускате чаша бира или бяло вино но по-добре бира
16.03.2024 20:50
Анонимен
Анонимен
А къде отиде соевия сос?
13.04.2022 20:22
1