gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене

Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене

Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене1 / 2
28/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате гърдите върху дъска и правите разрез хоризонтален, така че да получите джоб. Внимавате да не разрежете докрай джобчето, защото ще го пълните.

За пълнежа, ако спанакът е замразен, го изстискайте от водата, но ако е пресен, го бланширайте в гореща вода и пак го изстисквате от водата. Джобчетата се потапят в разбито яйце и се полагат в разстланата в тавичка галета.

Отваря се разрезът. Накълцвате спанака и добавяте сиренето, яйцето, брашното, сол, черен пипер и наситнен магданоз се разбъркват добре и се пънят джобчетата.

Посипват се с галетата и се редят в чиния, след което се охлаждат в хладилника за 30 мин. Ако не можете да ги оформяте по този начин, просто ги забодете с клички за зъби, като не забравяте да ги махнете преди сервиране.

Сгорещява се мазнината и се изваждат филенцата от хладилника. Потапят се пак в яйце и се пържат. Поднасят се със салата според сезона и лимонови резенчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: