Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Свеж ягодов меренг

Свеж ягодов меренг

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свеж ягодов меренг
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Искате да остлабнете за лятото - тогава не сте на правилното място, защото тук е за хора, които искат да се наслаждават на живота, докато си похапват свеж ягодов меренг"

Необходими Продукти

  • ягоди - 180 г пресни
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 6 - 8 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 капки, прясно изцеден
  • шоколадови пурички - или вафлени, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и замразете ягодите.

Сложете в суха купа белтъците, щипка сол и лимоновия сок. Разбийте на сняг, като внимавате приставките на миксера също да са съвършено сухи, преди да започнете разбиването.

Прибавете захарта на части, без да спирате да работите с миксера. Количеството и е на вкус, тъй като зависи и от сладостта на ягодите, с които разполагате.

Белтъчният меренг трябва стане гъст, плътен и с лек блестящ оттенък. Замразените ягоди смелете в блендер и на части добавете към белтъците, разбърквайки плавно и внимателно.

Така приготвената смес разсипете в чашки и сложете във фризер за около 20-30 мин.

Не трябва да замръзва, а само леко да се втвърди. Така става един много свеж десерт, като мус/сладолед, но много пухкав, нежен и лек.

Поднесете с вафлени или шоколадови пурички.

Свежият ягодов меренг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: