Сочен сладкиш с грис и череши
Sočan kolač sa grizom i trešnjama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сочен сладкиш с грис и череши

Сочен сладкиш с грис и череши

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Сочен сладкиш с грис и череши
Снимка: Мария Симова
1 / 2
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Сиропирано сочно удоволствие за лакомници, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимон - 0. 5 бр.
  • череши - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе сиропа, като смесите водата и захарта и кората на половин лимон. След като заври, добавете сока на половин лимон и след 1-2 минути премахнете от огъня, оставете да се охлади.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете олиото, млякото и отново разбъркайте.

При непрекъснато бъркане с шпатула прибавете бавно гриса, кокосовите стърготини и смесените предварително бакпулвер и брашно.

В правоъгълна тавичка, намазана с олио, сипете сместа, върху нея разпределете предварително почистените от костилки череши.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути до готовност.

Горещия сладкиш залейте с охладения сироп и оставете да се охлади напълно. Сервирайте сиропирания сладкиш студен!

Бележка: Мерителната чаша е от 250 мл.

Сочният сладкиш с грис и череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: