Телешки суджук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Телешки суджук4 / 4
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
"Домашното вино изисква домашно приготвен телешки суджук и нищо по-малко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • сланина - 300 г
  • сол - 60 - 70 г
  • черен пипер - 23 зърна
  • захар - 1 с.л. или малко повече
  • селитра - 2 г (1/3 ч.л.)
  • черва - тънки свински, за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото и сланината смелете или скълцайте възможно най-ситно със сатър.

Добавете солта, счукания черен пипер, захарта и селитрата.

Омесете добре сместа, разстелете на пласт с дебелина около 10 см и оставете да престои на хладно за 10 часа.

След това напълнете червата със сместа и ги усуквайте през 10-15 см.

Окачете телешките суджуци да съхнат на проветриво място, като през 1-2 дена ги пресовайте с точилка или бутилка.

Рейтинг

5 8
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: