Начин на приготвяне
Фурна - включена на 170 градуса.
Кръгла, намаслена и покрита с брашно кейкова форма - 2.5 л.
В купа се смесват какаото, захарта, млякото и се разбъркват с телена бъркалка до гладка смес. Оставя се настрана.
В купата на миксера се разбива маслото до крем, прибавя се захарта и отново се разбива за около 2-3 мин. на висока скорост. Добавят се яйцата, едно по едно, при непрекъснато разбиване на умерена скорост.
Прибавят се ванилията, брашното размесено с бакпулвера и млякото, като се редуват с брашното.
Завършва се с брашно. От тази смес се отделя 1 ч.ч., която се добавя към купата с какаото. Разбърква се до гладка консистенция.
Във формата се поставят 3 пълни с.л. от бялата смес от трите страни на купата/формата, а точно срещу тях се изсипва 1-2 с.л. от сместа с какаото.
Точно в противоположната страна на формата се процедира по същия начин, редувайки бяла с кафява смес, до приключване на двете смеси. Потупва се.
Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин. Кексът се охлажда и се поръсва с пудра захар.
Най-вкусният кейк е готов.
Източник: Ossigeno
Коментари