Калмари по градинарски

28/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13442
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се режат на 1/4. Поръсват се с малко сол, захар и зехтин и се пекат в тавичка при 220 градуса.

Патладжанът се реже на полумесеци, тиквичката на ивици и се пържат за 5-6 минути в силно загрят зехтин 2-3 с.л. Малко преди да оттеглим зеленчуците, добавяме нарязания чесън и нарязаната на кубчета пиперка. Овкусяваме с босилек.

Добавяме и печените домати, на които сме отстранили люспите. Гарнитурата се сервира студена.

Почистените калмари се режат на кръгчета и се пържат в силно загрято олио за няколко минути и се ръсят със соев сос.

Оставят се на по слаб огън да се карамелизира. Трябва да се внимава да не се препържат. Киселецът се накъсва и се поръсва с малко зехтин.

Прехвърля се в чиния и служи като основа, върху която се слагат калмарите и до тях гарнитурата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар