Немски наденички
Nemačke kobasice

Немски наденички

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k5k6
Немски наденички
Снимка: Зорица
1 / 5
30/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Насладете се на вкуса на любимите на всички немски наденички, но в собствената си кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 900 г, прошарено с мазнина
  • телешко месо - 450 г
  • бахар - 1/4 ч.л. смлян
  • кимион - 1 2 ч.л. на зърна
  • майорана - 1/2 ч.л., суха
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • овчи черва - или свински /тънки черва/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Германия всеки регион си има собствен характерен вид вурст, който обикновено е и регионален специалитет. В Нюрнберг например най-много обичат Drei im Weggla, ето и рецептата за тези вкусни мъници:

Смелете нарязаното на кубчета свинско и телешко месо през ситната решетка на месомелачката. Ако свинското месо не е прошарено с мазнина, добавете малко бекон.

Сложете каймата в дълбок съд, омесете я хубаво и я смелете отново. Прибавете бахара, кимиона, майораната, белия пипер и солта и омесете още веднъж много хубаво (месете я поне 10 минути).

Поставете фунията на машинката, нанижете черво, завържете червото в края и пускайте от каймата, като я натискате, да дойте до изхода на фунията, продължете да пускате кайма в машинката и придържайте напълващото се черво, така че да се пълни равномерно и плътно, но не до скъсване.

Завържете другия край на братвурста. Като започнете от единият край, отмерете около 8 см от вурста и завъртете 3 пъти в една посока да усучете червото и оформите първото звено на вурста.

Продължете да усуквате през 8 см и оформете останалата част на звена.

Може да се съхранява до 2 дни в хладилник или да се замрази във фризера.

Изпечете на жар или загрята скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: