Гаспачо с маслини
Gaspačo sa maslinamaGazpacho with Olives

Гаспачо с маслини

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Гаспачо с маслини
Снимка: Зорица
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Тараторът има нов много вкусен и освежаващ конкурент в лицето на това невероятно гаспачо с маслини"

Необходими Продукти

  • домати - 5 бр. големи (1 кг)
  • краставица - 1/2 бр.
  • лимони - сока на 1
  • пресен лук - 1 стрък, нарязан на ситно
  • зелени чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 10 бр., зелени, обезкостени
  • зехтин - 4 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - шепа ситно нарязан, или босилек
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и настъргват или нарязват на много ситно. Желателно е да са от хладилника, за да са студени.

Изсипват се в купа. Към тях се прибавя сокът на един лимон и пресована скилидка чесън.

Пресният лук се нарязва също на ситно. Добавя се към доматите.

Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Зелената чушка се нарязва на много ситно.

Магданозът/босилекът също се накълцва на ситно и се добавя.

Овкусява се със сол, черен пипер и зехтин. Накрая се добавят и обезкостените маслини.

Разбърква се хубаво и се оставя в хладилник да се охлади.

По желание може да добавите за пикантност ситно нарязана люта чушка.

Гаспачото се поднася в предварително охладени купички.

Бърза, лека и здравословна студена доматена супа за летните жеги.

Гаспачото с маслини е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: