Яхния с телешко, спанак и ориз
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния с телешко, спанак и ориз

Яхния с телешко, спанак и ориз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6761k3
Яхния с телешко, спанак и ориз
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене125 мин.
Общо150 мин.
Порции3
"Тази ароматна яхния заема специално място в стомаха ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на средни кубчета.

Запържва се в тенджера под налягане с малко мазнина. Долива се вода, до половината на тенджерата и месото се вари 50 минути.

След това в тиган се запържват лукът, чесънът, чушката, морковът, пащърнакът и наситненият джинджифил.

Когато зеленчуците омекнат се добавя оризът, запържва се за кратко. Прибавя се червеният и черният пипер и риганът.

В тенджера се изсипват зеленчуците, добавя се месото и част от бульона - до желаната гъстота на яхнията. Посолява се.

Тогава се прибавя и нарязаният на едро спанак. Яхнията се вари още 20-30 минути.

Преди да се изключи котлонът, яхнията се сгъстява с 1 с.л. брашно, размито в малко вода.

Яхнията с телешко, спанак и ориз е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: