Телешко в буркани

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
26/01/2013
"Вместо да замразявате във фризера тази година пригответе телешко в буркани - хем практично, хем толкова вкусно "
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 843
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешко месо
  • сол - 1 с.л. равна на 1 кг месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото, добре го осолете и го оставете под наклон за 12-18 часа, за да се отцеди от кръвта.

След това хубаво се натъпква в бурканите и се затварят с здрави и стабилни капачки.

Ако варите младо телешко в буркани, варенето трае към 2 часа, а ако е по-старо телешко 2.5 - 3 часа.

Рейтинг

5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#187446
800 гр. Телешко месо
1 с.л сол
1 ч.л захар
Вари се минимум 5 часа
Така го правя аз
2
0
Ивелина
Ивелина
30.11.2017 08:33
По добре е да се запържи леко месото и варенето да е 3-4 часа.да не хвърляте после буркани.
7
0