Домашен ликьор от ягоди

01/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру210585378915
"И на компот не са лоши, но най-доброто приложение на ягодите е да се превърнат в ароматен домашен ликьор "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 172
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ягоди се режат на две части и поставяме в стъклен буркан. Заливаме с алкохола и оставяме за 10 дни на хладно, като от време на време се разклаща.

Приготвя се сироп, като се загрява вода, захар и ванилия докато се разтопи. Снема се и оставяме да се охлади.

През цедка се прецеждат ягодите, като отгоре се притискат с лъжица, а течността да пада в голям съд.

Смесва се получената ягодова течност със захарния сироп, разбърква се и наливаме в бутилки с капачка.

Оставя се за 12 часа да си почине и може да пиете домашен ягодов ликьор.

Сервира се охладен, съхранява се в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар