Домашен нуга сладолед с шоколад

Домашен нуга сладолед с шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4043k2k1k5
Домашен нуга сладолед с шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
03/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
"С удоволствие ще отделим време, за да опитаме от най-вкусния домашен сладолед с шоколад"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 500 мл
  • яйца - 3 бр. (домашни)
  • захар - 6 с.л.
  • шоколад - 100 г
  • сладко от зелени смокини - 150г
  • за крокана
  • орехи - 50 г
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с приготвянето на крокана. В сух тефлонов тиган сложете захарта и едро нарязаните орехи. Бъркайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Изсипете готовия крокан върху хартия за печене и го разстелете. Оставете да се охлади напълно.

Отделете жълтъците и белтъците в отделни съдове. Прибавете по 3 с.л. захар към тях. Разбийте ги с миксер до пълното разтваряне на захарта.

В друг съд разбийте студената сладкарска сметана до получаване на твърди връхчета. Начупете охладения крокан и го смелете в блендер.

След него начупете и шоколада (трябва да е престоял в хладилник няколко часа). Смелете и него.

Накрая нарежете плодовете от сладкото на ситни парченца. Смесете всичко, объркайте с шпатула и разсипете сместа в подходящи кутии.

Поставете във фризер за 10-12 часа. Сервирайте с парченца смокини и полейте със сока от сладкото.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: