Черешово брауни

03/06/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Брауни, ама не какво да е, а черешово - това е нещо, което всеки би искал да опита "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си първо черешите, като им отстраните костилките.

Пресейте брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол и разбъркайте сухите съставки да се смесят. С миксера разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията, да станат на пяна.

Разбъркайте млякото до гладко и го прибавете към яйцата, а сега олиото и коняка и отново разбъркайте.

Прибавете течната смес към сухата и всичко разбъркайте с лопатка, а не с миксера. Щом стане еднаква сместа, сипете в нея шоколадовите люспи и рязаните бадеми. Отново разбъркайте. Аз сложих микс от едри бели и червени череши.

В правоъгълна тавичка с размери 24/28 см застелете хартия. Сипете сместа и отгоре подредете черешите, като леко ги притиснете. Поръсете около тях с още 2 лъжици от бадемите.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, не повече, тъй като е добре да не пресъхва, а вътре да остане по-мек и сочен. Аз пекох с вентилация.

Извадете брауниса от фурната и го оставете в тавата за 15 минути. После го сложете на поднос и поръсете с 2-3 лъжици пудра захар. Нарежете на квадратни парчета.

Ами, отива му и топка сладолед, пробвайте!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар