Печени пилешки бутчета с киноа

04/06/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5478913926
"Един по-екзотичен и ароматен прочит на любимата ни класика - печени пилешки бутчета, но не с ориз, а киноа - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 281
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бутчета - 6 - 7 бр. долни (около 600 г)
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • рас ел ханут - 1 с.л.
  • сол
  • за рас ел ханут
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян сух
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • за киноата
  • киноа - 200 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • рас ел ханут - 1 с.л.
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте киноата, тъй като може да има лек горчив привкус.
Загрейте олиото в тиган на умерен огън на котлона и запържете пилешките бутчета от всички страни до златисто за около 15 мин. Извадете отцедете и намажете с меда. След това посипете с подправката рас ел ханут и посолете.

Хубаво втрийте подправките в бутчетата. Подредете в тавичка и изпечете във фурна на 180°C за около 25 мин.

Междувременно загрейте олиото в касерола на котлона на умерен огън.

Нарежете лука на малки кубчета, а чесъна на ситно. Запържете ги до омекване в олиото за около 5 мин. Прибавете подправките и хубаво разбъркайте.

Добавете киноата и водата. Гответе около 20 - 25 мин, докато се свари киноата и поеме водата.

Сервирайте пилешките бутчета върху канапе от киноа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоли
Йоли
04.06.2018 17:31
Много вкусно, определено.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв