Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Козуначена питка, замесена в хлебопекарна

Козуначена питка, замесена в хлебопекарна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Козуначена питка, замесена в хлебопекарна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Оставете тежката работа на хлебопекарната, вие само ще приемате поздравления за майсторската пита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 50 г
  • суха мая - 1 бр. /7 г/
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • портокали - настъргана кора на 1
  • стафиди - 100 г
  • локум - 150 г
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната слагаме първо течните съставки - мляко, яйца, маслото. Добавяме брашното, маята, ванилиите, настърганата кора, локума и стафидите. Включваме на програма за месене.

След като е готово, вадим тестото от хлебопекарната, оформяме питката и я поставяме в предварително намаслена тава. Оставяме на топло да втаса.

След като втаса, я намазваме с разбития жълтък и поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: