Огретен от тиквички със сос Бешамел

06/06/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313717915
"Веге вкусотия от тиквички - хапвайте, докато е топла, че после няма да остане за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на тънки шайби. Поставяме ги в съд с подсолена вода за една-два минути, докато поомекнат, и ги отцеждаме в гевгир.

Подсушаваме ги напълно с кърпа или кухненска хартия.

В тиган загряваме маслото и прибавяме брашното.

Запържваме и към него прибавяме прясното мляко, като бъркам с телена бъркалка, докато сосът тръгне да се сгъстява.

Към сместа прибавяме яйцето, половината от кашкавал и натрошеното сирене.

Вземаме си тавичка, която леко намасляваме, и започваме да нареждам един пласт от тиквичките, след това половината от соса, след това още един пласт от тиквичките и още един от соса.

Ако останат тиквички, ги нареждаме и в средата рендосвам останалия кашкавал и поръсвам с малко черен пипер/

Поставяме във фурната за около 40 минути.

При поднасянето поръсваме с копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар