Черешов тарт с кисело мляко
Tart od trešanja sa kiselim mlekom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Черешов тарт с кисело мляко

Черешов тарт с кисело мляко

ИскраИскра
Помощник Готвач
956381163001
Черешов тарт с кисело мляко
Снимка: Искра
1 / 2
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Пролетни изкушения с дъх на череши"

Необходими Продукти

  • череши - 300 - 400 г с извадени костилки
  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • масло - 75 г или маргарин /размекнати/
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За крема
  • кисело мляко - 1 ч.ч. с висока масленост
  • брашно - 1 с. л. с връх
  • захар - 110 г
  • яйца - 2
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакпулвера, захарта и солта. Добавяме маслото /на стайна температура/ и жълтъка.

Омесваме тесто, от което ще оформим блата, и оставяме в хладилника за 20-25 минути.

Крема приготвяме, като смесваме всички съставки и разбъркваме добре.

Охладеното тесто разточваме на тънка кора. След това го прехвърляме в тава с диаметър 26-28 см, като покриваме и стените с тесто.

Надупчваме с вилица на няколко места и печем за около 10 минути на 180 градуса.

Изваждаме от фурната, подреждаме черешите върху блата /ако са големи, нарязани на две/.

Заливаме с крема и печем тарта още 10-тина минути.

Черешовият тарт с кисело мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: