gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени крилца с пресни картофи и бира

Печени крилца с пресни картофи и бира

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9603k6
Печени крилца с пресни картофи и бира
Снимка: Яница Николова
1 / 2
08/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Следващите 40 минути не ни търсете, след това също - докато не изядем крилцата, не говорим с никого"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - около 400 г
  • пилешки крилца - 1 тарелка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • бира - около 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • олио
  • джоджен - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват, ако са големи, се нарязват и се слагат в тенджера с вряща вода и малко сол за около 5-10 минути.

Изваждат се в тава, в която ще се пече, крилцата се измиват и слагат отгоре.

Посолява се, слагат се и другите подправки, бирата, водата и олио няколко лъжици.

Пече се в загрята фурна на 240℃ около 35-40 минути или до златиста коричка.

Отгоре се нарязва джодженът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: