Обикновен черешов кекс
Običan kolač sa trešnjama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Обикновен черешов кекс

Обикновен черешов кекс

Обикновен черешов кекс
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Щастието е в малките неща, като например в парче от този обикновено домашен черешов кекс"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата, а след това добавяме и захарта.

Брашното смесваме с бакпулвера и ванилията и прибавяме на части към яйчната смес.

Разбъркваме много добре.

Почистваме черешите от костилките и добавяме тях, както и топлата вода.

Разбъркваме отново и изсипваме сместа в кексова форма.

Поставяме кекса във фурната и печем на 170 градуса за около 40 минути.

Вадим и веднага премахваме от кексовата форма и поръсваме с пудра захар.

Обикновеният черешов кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: