Рибена чорба по рибарски

29/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Естествено, рибарите знаят тайната на вкусната рибена чорба и са готови да я споделят с вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 454
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг рибни отпадъци (чига или есетра 280 г, сол 310 г или бяла риба 330 г)
  • лук - 50 г
  • моркови - 200 г
  • целина - 50 г
  • картофи - 250 г
  • домати - 150 г
  • лимони - 100 г
  • черен пипер
  • оцет - 15 г
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой + 1 жълтък
  • кисело мляко 150 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипящия бульон, приготвен от рибените отпадъци, сложете нарязания лук, моркови, целина, а след това картофите и след като поврат - доматите, нарязани на малки кубчета.

Заедно с картофите в бульона сложете риба, почистена от кожата и костите и нарязана на порцийки. Добавя се черен пипер на зърна, дафинов лист и се вари около 25 минути.

Готовата чорба се застройва внимателно, за да не се пресече със застройката от яйцата, млякото. Добавете в чорбата парче прясно масло.

При поднасянето е желателно бульонът ако е варен с един вид риба, порциите, които се поднасят с чорбата, да бъдат от друг вид риба. Поднесете рибената чорба по рибарски с резен лимон.подобни рецепти тук

5 4
4 10
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мария Николова-Вълкова
Мария Николова-Вълкова
12.08.2013 22:13
Мн добра рецепта
И наздраве
3
0
боби
боби
23.05.2013 09:36
и с 100 - 200 гр. ракия.
3
1
Рибарка
Рибарка
22.05.2013 21:18
Три неща за задължителни за рибената чорба: девисил, кисело и люто.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв