Пилешка каша по врачански

10/06/2018
Таня
отТаняМастър Шеф130714118463
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 - 600 г
  • брашно - 3 - 4 с.л
  • краве масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме добре, поставяме го в тенджера, заливаме го с литър и триста грама студена вода.

Към водата добавяме и 1 ч.л сол. Оставяме така да ври до готовност.

В друг съд запържваме брашното в разтопеното краве масло, докато леко промени цвета си.

Към запърженото масло добавяме червения пипер и отместете от огъня. Разреждаме с бульона, в който е вряло пилешкото месо, като опитваме на сол.

Чесъна обелваме, счукваме и го добавяме към соса.

Накъсваме свареното месо и него прибавяме към кашата.

Оставяме да ври още около 5-10 минути, докато самото месо поеме аромата на чесъна и маслото.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар