Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Хрупкави гризини с маслини

Хрупкави гризини с маслини

Хрупкави гризини с маслини
Снимка: Ралица Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
50
"За похапване през целия ден - разкошни домашни гризини с маслини"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г студено на кубчета
  • сирене - 100 г на кубчета бяло саламурено
  • кашкавал - 60 г на кубчета
  • заквасена сметана - 60 г
  • брашно - 180 г
  • черни маслини - 70 г без костилки, ситно нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър сложете маслото, сиренето, кашкавала и сметаната. Смелете всичко хубаво.

Сложете сместа в купа и прибавете брашното като постепенно разбърквате.

Прибавете маслините и тестото ви е готово. Не месете твърде дълго, за да не омекне тестото поради наличието на маслото.

Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час в хладилник.

От тестото откъснете малки парченца, които с ръце оформете на гризини.

Поставете всяка гризина в тава, намаслена или покрита с хартия за печене.

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и ги печете за около 15 минути, докато се зачервят.

Хрупкавите гризини с маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
09.06.2018 22:27
1
1
Покажи всички подкоментари