gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за свински пържоли с бира

Марината за свински пържоли с бира

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Марината за свински пържоли с бира
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Марината, търпение и приятели, с които да споделите тази вкусотия - това са тайните за вкусни пържоли"

Необходими Продукти

  • свински врат - 6 бр. пържоли (може и плешка или бекон)
  • чесън - 2 - 3 скилидки (може и на прах)
  • мед - 2 ч.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • бира - 250 мл светла (може и тъмна)
  • розмарин - 1 клонче (по желание)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • соев сос - 2 с.л
  • зехтин - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате свинския врат леко и го нацепвате по краищата, за да не се свие месото при печенето.

Овкусявате пържолите със сол и черен пипер. За маринатата пресования чесън, меда, соевия сос, изцедения лимонов сок, бирата и розмарина (розмаринът е по желание поради силния аромат) в дълбока купа с капак.

Отгоре напръскайте със зехтин и оставете пържолите да се овкусяват за една нощ.

На следващия ден изпечете пържолите на скара или барбекю.

Маринатата за свински пържоли с бира е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: