Телешки котлет с масло на тиган
Teleći kotleti sa maslacem u tiganjuBeef Steaks with Butter on a Cast Iron Pan
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки котлет с масло на тиган

Телешки котлет с масло на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Телешки котлет с масло на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
10/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне3 мин.
Готвене10 мин.
Общо13 мин.
Порции2
"Телешкото месо си иска майсторлък, мерак и масло - запомнихте ли"

Необходими Продукти

  • телешки котлети - 2 бр. (400 - 500 г всеки)
  • масло - 50 г.
  • сол - на вкус, едра
  • зехтин - за първоначално намазване на тигана
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Телешките котлети се оставят на стайна температура поне 2-3 часа, преди да започнат да се готвят. Добре е да бъдат вакуумирани или покрити поне с фолио, за да не променя месото цвета си.

Загрява се тиган с незалепващо покритие и дебело дъно на силен огън. Повърхността му се намазнява леко с малко зехтин и котлетите се поставят да се запекат за 2 минути от всяка страна, след това се изваждат и оставят върху решетка за 1 минута. През това време се разтапя маслото на тих до умерен огън.

Връщат се котлетите в тигана, в който сме изляли малко от разтопеното масло. За да не потъмнява прекалено, може да се смеси с много малко зехтин.

Запича се месото още веднъж от всяка страна за 2 минути или до желана от вас степен на изпичане. След като се обърне, се напръсква с останалото масло и едра сол.

Готовите телешки котлети се изваждат в чиния и се посолява и другата страна, а отгоре се излива малко от маслото в тигана, смесено със сокове, пуснати от месото.

Оставя се да почине 2-3 минутки, покрито с алуминиево фолио, продупчено леко на 1-2 места.

Консумира се винаги топло и в компания с хубаво вино.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: