Свинско месо с праз и домати

11/06/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4548912845
"От кухнята на баба се носи аромат неустоим - на свинско месо с праз и домати "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г свински врат
  • домати - 400 г обелени и нарязани на кубчета
  • праз - 2 стръка
  • пипер - 1 ч.л. лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, а праза на кръгчета. Доматите обелете и нарежете на кубчета.

Овкусете месото със сол и кимион.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.

Запържете месото, като разбърквате за около 10 мин. Добавете праза. Пържете около 5 мин.

Добавете лютия червен пипер и отново хубаво разбъркайте и гответе около 2 мин.

Добавете доматите, разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да къкри около 30 мин, докато се изпари цялата течност.

Разбърквайте ястието периодично, за да не залепне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар