gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Свинско месо с праз и домати

Свинско месо с праз и домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свинско месо с праз и домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
11/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"От кухнята на баба се носи аромат неустоим - на свинско месо с праз и домати"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г свински врат
  • домати - 400 г обелени и нарязани на кубчета
  • праз - 2 стръка
  • пипер - 1 ч.л. лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, а праза на кръгчета. Доматите обелете и нарежете на кубчета.

Овкусете месото със сол и кимион.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.

Запържете месото, като разбърквате за около 10 мин. Добавете праза. Пържете около 5 мин.

Добавете лютия червен пипер и отново хубаво разбъркайте и гответе около 2 мин.

Добавете доматите, разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да къкри около 30 мин, докато се изпари цялата течност.

Разбърквайте свинското с праз периодично, за да не залепне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: