Телешка Яхния със Спанак

12/06/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Телешко и спанак - съвършената хармония от вкусове "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г от джголан
  • спанак - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо, нарязано на кубчета, се запържва и се сварява до омекване с малко вода на слаб огън или в тенджера под налягане за по-бързо.

При нужда се налива още вода, ако се вари в обикновена тенджера.

Когато месото е готово, се прави запръжка от лука, моркова, чушката и брашното.

В тенджера с желаното количество от бульона се изсипва, месото и запръжката.

Разбърква се хубаво, посолява се, прибавят се подправките, нарязаният домат и спанакът.

Яхнията се вари още около половин час и се поднася.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар