Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа с тиква и карфиол

Крем супа с тиква и карфиол

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Крем супа с тиква и карфиол
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Нежна наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г
  • карфиол - 150 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • целина - 20 г глава
  • пащърнак - 20 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме зеленчуците и ги нарязваме на едро. Варим ги до пълното им омекване.

Изцеждаме бульона и пасираме зеленчуците на гладко пюре.

Връщаме бульона в тенджерата при пюрето и добавяме солта и маслото.

Варим зеленчуковата супа още 4-5 минути и добавяме сметаната. Разбъркваме и изключваме котлона.

Сервираме крем супата топла с лъжичка заквасена сметана.

Крем супата с тиква и карфиол е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: