Дюкански гювечета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8837k3k2k1
Дюкански гювечета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
11/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Да хапваш вкусно и да слабееш - напълно възможно, защото днес менюто е дюкански гювечета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тази рецепта се съчетават протеини със зеленчуци (ПЗ). Приготвят се без мазнина.

Пилешкото месо е предварително запечено на грил тиган.

Заготовката за гювече включва нарязани на кубчета червена пиперка и сиврия. Консервата се допълва с настъргани домати.

Стерилизираните зеленчуци са подходящи за гювече, защото се намалява времето на термичната обработка.

Разпределям по равно от сместа с чушки и домати, като оставям малко от сока.

Месото нарязвам на късчета и го прибавям заедно с изварата. Едната тиквичка нарязваме на кубчета, а другата на шайби.

Зеления лук режем на ситно. Прибавяме го заедно със зеления фасул и тиквените кубчета.

Отгоре подреждам шайбите от тиквичката и доливам от доматения сок.

Прибавяме зеленчуковия бульон и поставяме капачетата.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

Изключваме фурната и отстраняваме капаците на гювечетата.

Прибавяме яйчните белтъци и поставяме отново във фурната под капак.

Белтъците се изпичат от остатъчната топлина на фурната.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: