gotvach.bg»Рецепти»Пица»Здравословна спаначена пица Маргарита

Здравословна спаначена пица Маргарита

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4863k1k2k4
Здравословна спаначена пица Маргарита
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
12/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Здравословните и уханни пици винаги ще са на мода - а тази е сред най-любимите ни"

Необходими Продукти

  • замразен спанак - 200 г
  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • овесени трици - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • ленено семе - 3 с.л. смляно
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
  • домати - 1 бр.
  • риган - на вкус сух
  • маслини - 6 - 7 бр. (обезкостени)
  • кашкавал - 200 г
  • моцарела - 100 г
  • кокосово масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер слагаме размразения спанак, яйцата, овесените трици, кокосовите стърготини, мляното ленено семе и хималайската сол. Блендираме.

Кашкавалът и моцарелата се настъргват на едро ренде и 70% от тях се слагат в блендираната смес. Разбърква се добре.

Намазваме дъното на тава с незалепващо покритие с кокосово масло (може да използвате и зехтин) и изсипвате сместа.

Печем блатчето на пицата в предварително загрята на умерено силна температура фурна.

Когато блатът е изпечен, изваждаме от фурната и гарнираме пицата с заделените 30% настъргани кашкавал и моцарела, маслините, домат, нарязан на тънки шайби, и риган.

Връщаме пицата обратно във фурната за около 5-7 мин да се запекат леко доматът, моцарелата и кашкавалът.

Нарязваме и поднасяме пицата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: