Начин на приготвяне
Изсипете вода в тенджера, сипете вътре сол, захар, оцет, дафинов лист, черен пипер. Доведете до кипене, след това охладете напълно. Добавете минералната вода и разбъркайте.
Измийте бутчетата и ги потопете в охладена марината. Оставете за няколко часа в хладилника.
Поставете маринованото месо тава за печене, налейте във формата 2-3 супени лъжици марината и малко растително масло.
Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. След това свалете фолиото и печете още 20-25 минути.
Докато пилето се пече, правите чеснов сос от: настърган или пресован чесън, прибавете към него разтопено масло, лимонов сок, вода, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете настрана.
След като извадите бутчетата обилно ги намажете със соса.
Подходящи гарнитури - варени или пържени картофи, зелена салата, ориз, задушен фасул с масло и др.
Пилешките бутчета с масло и чесън на фурна са готови.