Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с плънка от кайма

Картофени кюфтета с плънка от кайма

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Картофени кюфтета с плънка от кайма
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
14/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Гледайте на тях като обърнати наобратно кюфтета, където каймата е отвътре, а не отвън"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 90 г
  • брашно - 3 с.л.
  • копър - 1 с.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх, на люспички, лют
  • За плънка
  • кайма - 250 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 щедра щипка
  • олио - 40 - 50 мл.
  • За овалване
  • яйца - 1 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Още топли, почти горещи (използвайте ръкавици, за да не се опарите) ги обелете и намачкайте хубаво с вилица заедно с маслото, брашното, солта и подправките.

Така полученото пюре оставете да изстине напълно.

Накълцайте лука и го запържете до лек загар в сгорещеното олио. Добавете каймата и чесъна- настърган и бъркайте докато стане на трохи.

Тогава сипете червения, черния пипер и кимиона, както и сол на вкус и гответе още 1-2 минути на умерен до слаб огън.

Оставете и плънката да поизстине и тогава оформете кюфтенцата. Взимайте топка пюре, сплесквайте я, а в центъра поставяйте от плънката. Завивайте и затваряйте краищата и оформяйте топче.

Всяко кюфтенце овалвайте първо в разбито яйце, после в галета и подредете в тавичка покрита с хартия за печене. Поръсете с малко олио или зехтин и изпечете в загрята на 220 градуса фурна до лек златист загар.

Поднесете топли или студени- еднакво вкусни са.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: